Yurt of Ger huren

Yurt, Jurt, Ger of Joert; een tent als een tempel

Onze yurts komen rechtstreeks uit Mongolië waar ze met de hand zijn gemaakt en gedecoreerd. In heel Centraal Azië wordt de yurt tot op de dag van vandaag door vele families gebruikt als huis. De mooiste yurts zijn te huur bij Bosjuweel. Wij plaatsen ze waar u maar wilt.

Sfeer

Onze yurts voor de verhuur komen rechtstreeks uit Mongolië waar ze op de traditionele manier met de hand zijn gemaakt. Een traditioneel beschilderd houten wiel vormt de nok van de yurt, hierin zijn tientallen beschilderde houten spaken gestoken.

Op elke locatie

Onze enthousiaste bouwers plaatsen de tipi op elke gewenste locatie. Tipi op het strand, tipi op school, tipi op de zaak, tipi op de beurs of in je achtertuin.

Bosjuweel tipi’s kom je overal tegen. Echt over de hele wereld.

Winterseizoen

De yurt is geïsoleerd met dikke lagen vilt en er staat indien gewenst een traditionele houtkachel in. Zo is deze tent ook prima geschikt voor activiteiten in het koude seizoen.

FORMAAT

Onze yurts zijn 6 of 7 meter in diameter. De nok is ongeveer 3 tot 4 meter hoog. Om de yurt op te zetten hebben we een vlak nodig met een diameter van minimaal 7 meter. Een yurt kan zonder haringen geplaatst worden.

Galerij

accessoires

Er is een scala aan accessoires te huur bij onze tenten.

Houten vloeren, vuurschalen, LED verlichting, outdoor kooksets, krukjes, tafeltjes, schapenvachten en veel meer. Neem contact op voor alle mogelijkheden.