Yurt of Ger huren

Yurt, Jurt, Ger of Joert; een tent als een tempel

Onze yurts komen rechtstreeks uit Mongolië waar ze met de hand zijn gemaakt en gedecoreerd. In heel Centraal Azië wordt de yurt tot op de dag van vandaag door vele families gebruikt als huis. De mooiste yurts zijn te huur bij Bosjuweel. Wij plaatsen ze waar u maar wilt.

Yurt huren is sfeer huren

Onze yurts voor de verhuur komen rechtstreeks uit Mongolië waar ze op de traditionele manier met de hand zijn gemaakt. Een traditioneel beschilderd houten wiel vormt de nok van de yurt, hierin zijn tientallen beschilderde houten spaken gestoken.

De yurt is geïsoleerd met dikke lagen vilt en er staat indien gewenst een traditionele houtkachel in. Zo is deze tent ook prima geschikt voor activiteiten in het koude seizoen.

Meer over de yurt-verhuur

Onze yurts zijn 6 of 7 meter in diameter. De nok is ongeveer 3 tot 4 meter hoog. Om de yurt op te zetten hebben we een vlak nodig met een diameter van minimaal 7 meter. Kijk hier voor foto’s.

Een yurt kan zonder haringen geplaatst worden. Bij onze yurts is een passende inrichting te huur. Kijk hiervoor in het menu ACCESSOIRES.

Type tent Dag/weekend week Zelf bouwen en vervoeren zitten slapen
6m. Yurt € 475,- € 650,- n.v.t. ca. 15 ca. 8
7m. Yurt € 575,- € 750,- n.v.t. ca. 25 ca. 10
7m. TempelYurt extra hoog € 685,- € 850,- n.v.t. ca. 25 ca. 10
vervoer 0,60/km